Redekasse - Slørugle:

Menu
  Slørugle
  Kirkeugle
  Natugle
Stor Hornugle
  Perleugle
 

Sted:
Den optimale lokalitet for en Slørugle er en gård med store lader. Der bør vælges en lade, hvor der enten er korn eller halm. Der skal være gode ind- og udflyvningsforhold for Sløruglen, dvs. der skal være en eller flere åbninger i laden, der altid er åbne. Åbninger skal være mindst 15*15 cm. Da en del af Sløruglens kost består af Vandspidsmus, er det en fordel, hvis der er en voldgrav eller et vand-hul tæt ved gården.

Materialer:
Kassen bygges af krydsfiner (6-10 mm), spånplader eller ubehandlede brædder (ca. 10 mm). Inspektionslemmen er vigtig, da Sløruglen gylper meget i sin kasse. Efter 4-5 år med ynglen bør man kigge i kassen, og hvis der er meget gylp, fjerne det.

 

Ophængning: 
Kassen placeres ovenpå en hanebjælke ca. 6-8 m over ladens gulv eller ca. 3-5 m over loftrummets gulv, således at den sidder godt på langs af hanebjælken. Den kan sættes fast med 2 stk. vinkeljern - et i hver ende. For at stabilisere kassen kan der sættes et eller to støttebrædder på hanebjælken under kassen. 
Der kan også laves et hul i ladens gavl. Hullet skal have samme størrelse som kassens indflyvnings-hul. Kassen sættes op på indersiden af gavlen, således at Sløruglen kan flyve direkte ind i kassen udefra. De to huller skal altså dække hinanden. Benyttes denne metode skal der være yderligere et hul i gavlen, som Sløruglen kan benytte, når den vil ind på ladens loft. Til sidst lægges der et tyndt lag halm i bunden af kassen.

Se eksempler på ophængningsmetoder -  Klik her.

Hvis du sætter en Sløruglekasse op, må du meget gerne sende en e-mail til projektet med oplysninger om tid og sted. E-mail: dichmann@tytoalba.dk

Print denne side