Redekasser

Det er både nemt og sjovt selv at bygge sine uglekasser/ falkekasser og det kan sagtens gøres for et fornuftigt beløb.

Husk det er vigtigt, at kasserne ikke bliver bygget i trykimprægneret træ, da de afgiver dampe der er skadelige eller direkte dødelige for kassens beboer. De må ikke bygges for små, og de kasser som hænges op udendørs skal forsynes med et hul i bunden til afløb.

Ugle/ falkekasser:
I redekasser til ugler/ tårnfalke lægges et ca. 5 cm bunddække (sammenpresset hø eller halm) for at undgå at æggene triller ud til siderne. Disse arter bringer nemlig ikke selv redemateriale til kassen. Derfor skal kassen heller ikke renses om efteråret.

Redekasser som hænges op udendørs bør hænge således, at der er mulighed for fri udflyvning til åbent terræn. Hviler kassen på f.eks. en stor gren er det vigtigt at mindre grene skæres af, således at de ikke hindre fuglen i fri indflyvning til kassen. Tårnfalke foretrækker meget frit luftrum omkring kassen (sæt f.eks. kassen på en pæl eller en åben husgavl).

Kassen hænges bedst med flyvehullet vendt mod nord eller øst. Så undgår man direkte sol på kassen samt slagregn fra sydvest.

Hvornår skal kasserne hænges op?

Den bedste årstid for ophængning af redekasser er om efteråret. Så kan fuglene nå at vænne sig til kasserne inden foråret. Mange ugler bruger også kasserne til at overnatte i om vinteren.

Gør kassen vinterklar!

Efter ynglesæsonen skal kasserne efterses. Det er vigtigt at holde kasserne i god stand. Ellers kan man opleve det triste syn af et kuld hjælpeløse ugle- eller tårnfalkeunger, der er faldet ud af en rådden kasse.

I menuen øverst på siden under "Redekasser" finder du opskrifter på redekasser til de forskellige uglearter, som du/ I selv kan bygge.

God Fornøjelse!